T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığınca düzenlenen ve dünyanın en kapsamlı kültür sanat projelerinden biri olan Türkiye Kültür Yolu Festivallerinin dördüncü durağı Troya Kültür Yolu Festivali’nin üçüncü gününde konserler, sergiler, çeşitli sanat gösterileri ve etkinlikler tüm hızıyla devam etti.
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye’nin uluslararası marka değerine katkıda bulunmak üzere gerçekleştirilen Türkiye Kültür Yolu Festivallerinin dördüncü durağı olan Çanakkale’de, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı koordinasyonunda düzenlenen Troya Kültür Yolu Festivali’nde üçüncü gün geride kaldı.
AHMETÇELİ KADINLARIN EL EMEĞİ
Festival kapsamında KADEM ve Ahmetçe Kadın Kooperatifleri’nin birlikte düzenlediği “Ahmetçe Köyü Hesap İşi Sergisi” açıldı. Çanakkale 18 Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya’nın ziyaret ettiği sergi, Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde sanatseverlerle buluştu. Rektör Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu; “Bu sergi Ahmetçe Köyü’nün kültürel mirasını gelecek nesillere aktarmak için önemli bir fırsat sunuyor. Ayrıca Ahmetçe Köyü Hesap İşi’nin tanıtılması için iş birliği görüşmelerimiz var. ÇOMÜ olarak üretici kadınların ihtiyaç duyduğu noktada elimizden geleni yapmaya hazırız” dedi.
GELIBOLU TARiHi SUALTI PARKI FOTOĞRAF SERGİSİ
Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı’nın 2017 yılında başlattığı sualtı çalışmalarını taçlandıran “Gelibolu Tarihi Sualtı Parkı Fotoğraf Sergisi” Çanakkale Savaşları Araştırma Merkezi’nde ziyaretçilerini ağırladı.
GARİP AY’DAN EBRU PERFORMANSI VE MAPPING GÖSTERİSİ
İl Kültür Turizm Müdürlüğü’nde Garip Ay tarafından düzenlenen Ebru Performansı Mapping Gösterisi diğer festivallerde olduğu gibi büyük ilgi gördü. Ebru sanatına getirdiği yeniliklerle tanınan Garip Ay, asırlardır geleneksel bir anlayışla sürdürülen ebru sanatını cesur bir yaklaşım ve modern bir perspektifle geleceğe taşıyor. Garip Ay’ın ebru sanatına en önemli katkılarından biri, geleneksel teknikleri yenilikçi bir yaklaşımla birleştirerek yaratıcı bir sentez oluşturması…
TROYA KAZILARINDAN İLHAMLA: KANATLI SÖZLER, İZLER
Troya Kültür Yolu Festivali kapsamında Mahal Sanat’ta Troya Kazıları Sanat Ekibi’nin sergisi “Kanatlı Sözler İzler” yoğun ilgi gördü. Sergi, Troya Kültür Yolu Festivali kapsamında 17 Eylül tarihine kadar Mahal Sanat’ta gezilebilecek.
DÖRT AYRI MEKANDA DÖRT KONSER
Türkiye Kültür Yolları Festivali’nin en çok ilgiyi gören etkinliği olan konserler üçüncü günde de hız kesmeden devam etti. Anadolu Hamidiye Tabyası’nda sahneye çıkan sanatçı Resul Dindar’ın Çanakkale Türküsü’nü konsere katılanlarla hep bir ağızdan söylemesi, duygulu anların yaşanmasına sebep oldu. Öte yandan Nedime Hanım Konağı bahçesinde sahne alan Troya Ozanları dinleyenlere keyifli dakikalar yaşatırken, ÇOMÜ İçdaş Kara Yusuf Kongre Merkezi’nde Bekir Ünlüataer, Zeki Müren şarkılarını seslendirdi. Kilitbahir Kalesi’nde ise kanun sanatçısı Ahmet Baran sahne aldı.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
Bir yanıt bırakın